social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD EN BETROKKEN ONDERNEMEN, OOK DAT IS SIKKENS ZUID OOST!!

2022-03-06
 
uploads/images/a985c823-3fd7-444c-a9b6-3845ab784cce/Newsarticles/Credohuis5.jpg

Onlangs werd het Credohuis in Kerkrade opgeknapt! Sikkens Zuid Oost staat ook voor Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, daarom hoefde er niet lang nagedacht te worden toen onze collega Karin Delbressine onze hulp inriep om materialen te schenken. Hiermee kon het Credohuis weer helemaal worden opgefrist.

 

  

Het Credohuis doorbreekt de verdedigingsmechanismen van thuis- en dakloze jongeren door intensieve begeleiding door professionals, geborgenheid, vertrouwen en begrip te bieden. Onze aanpak kenmerkt zich door het geven van liefde, tijd en aandacht en in te zetten op identiteit, bekwaamheid en zelfstandigheid van de jongeren. Gemiddeld verblijven jongeren zo’n 9 tot 12 maanden in ons huis. Omdat we ervoor kiezen, kleinschalig te werk te gaan en op maximale begeleiding in te zetten, hebben we ieder jaar een tekort op onze begroting. Om dit tekort aan te vullen, doen we een beroep op intensieve samenwerking met bedrijfsleven en burgers. Sponsoring, inzet van vrijwilligers en aanvragen bij diverse fondsen, zorgen ervoor dat we allemaal samen, deze kansrijke groep jongeren, een mogelijkheid geven om tot bloei te komen!

 

Credo Ontmoet

Een Credohuis is er niet alleen om jongeren te dienen, maar ook om dienstbaar te zijn aan de buurt. Ervaring leert dat iets betekenen voor de ander, een zeer belangrijk onderdeel is om onze jongeren te helpen groeien in persoonlijkheid en verantwoordelijkheid. Ook leert de ervaring ons dat er een buurtwerking van het Credohuis uitgaat. Het huis dient letterlijk als ontmoetingspunt voor de buurt. Deze ontmoeting vindt vaak heel praktisch plaats (bv als afhaalpunt voor pakketjes) tot doorbreken van eenzaamheid en hulp bieden in (financieel) moeilijke situaties. Credo Ontmoet faciliteert door ruimte ter beschikking te stellen, een luisterend oor te bieden en waar nodig praktische hulp te bieden.

Onderstaand nog een aantal foto's van het resultaat.