social-channel-googleplus surface account images colour extern-link map location store-on star brush paint-rol paint tester conditions delivery payment minus_16px plus_16px close_16px arrow-down_16px arrow-up_16px arrow-right_16px selected_16px email external-link social-facebook social-googleplus social-twitter list work business clients painters-icons-v2-source_pdf social-channel-facebook social-channel-instagram social-channel-instagram2 social-channel-twitter social-channel-youtube carrousel_prev carrousel_next download save-colour-off shopping-cart shopping-list store-finder search share save-colour-off2 save-colour-on info-off info-on workspace loader close icon-facebook-mono icon-youtube-mono

CORNÉ GEERTS; 25 JAAR IN DIENST, MAAR NOG ALTIJD ‘DIE KLEINE’

2021-06-14
 
uploads/images/a985c823-3fd7-444c-a9b6-3845ab784cce/Newsarticles/Corn-Schildersvakkrant-2.JPG

Toen hij in 1996 zijn eerste contract tekende in het bedrijf van zijn vader, was Corné naar eigen zeggen nog zo groen als gras. Sinds die dag is er een hoop veranderd. Het bedrijf groeide, en Corné groeide mee. Maar één ding bleef hetzelfde. Corné: “De mensen stonden hier al centraal toen mijn vader directeur was. En dat vind ik nog steeds het allerbelangrijkste. Het succes van VVBHUSAN is voor een groot deel te danken aan alle goede mensen die bij ons werken.”

Boterhammen in de bouwkeet

Volgens Corné stroomt verf door zijn aderen. Hoe kan het ook anders, als je vader een eigen verfgroothandel heeft? Maar om de zaak over te nemen was er meer nodig dan een familieband. Corné: “Van mijn vijftiende tot mijn negentiende werkte ik als schilder. Zat ik daar met een blikje cola en een stapel witte boterhammen tussen de volwassen mannen in de bouwkeet. Ik leerde het vak zoals veel jonge schilders dat doen: verwarmingspijpen schilderen, bovenlichtjes plaatsen in de houten kozijnen, dat werk.”

“Ik heb ook ooit samen met de zoon van de dorpsschilder de hele pastorie van Loon op Zand geschilderd. We kregen de materialen die we nodig hadden, en moesten het verder samen uitzoeken. Als ik terugkijk was dit een goede leerschool. Natuurlijk denk je als jonge jongen: ik had liever bij het zwembad gelegen. Maar het heeft me geholpen om op eigen benen te staan. En ik weet waar schilders of leveranciers over praten. Ze halen me niet zomaar door de mangel.”

Nog altijd die kleine

Op zijn 25e kwam Corné in dienst bij VVBHUSAN. Daar zagen collega’s hem in het begin vooral als het zoontje van de baas. Zijn vader was echter vastbesloten om hem niet in bescherming te nemen. Corné: “Mensen denken al snel dat je een voorkeursbehandeling krijgt als je familie bent. Maar mijn vader liet me gewoon op mijn gezicht gaan als dat kon. Uiteindelijk leer je het meest van de fouten die je maakt. Zo had ik toen ik net kwam kijken nog weinig zelfvertrouwen. Dat is in de loop der jaren gegroeid. Deels door het ouder worden, maar ook door in de zaken dichtbij mezelf te blijven.”

Met de jaren veranderden ook de opvatting over Corné als opvolger van zijn vader: “Collega’s die in het begin hun twijfels over me hadden, zeiden later tegen mijn vader dat het allemaal goed was gekomen met ‘die kleine’. Ook leveranciers zeggen hoeveel respect ze hebben voor het bedrijf wat er nu staat. Dat doet me goed. Overigens noemen ze me nog steeds die kleine. Terwijl: zo klein ben ik helemaal niet.”

Honger om te groeien

Hoewel Corné doelt op zijn lengte, is ook het bedrijf VVBHUSAN 25 jaar later verre van klein meer te noemen. Met 4 bv’s en in totaal 30 vestigingen is de verfgroothandel één van de grootste in het zuiden van het land. Corné: “Groeien was niet per se mijn doel. Dit is gewoon hoe de markt werkt: het is eten of gegeten worden. Ik had nog te veel honger om ten prooi te vallen aan de concurrentie. Dat is de ondernemer in mij. Als de omgeving verandert, verander ik mee. Als me dat niet meer lukt, dan is het tijd om te stoppen. Maar zover is het nog lang niet.”

Verf stroomt door de aderen

En gelukkig maar, want Corné heeft – ook na 25 jaar – nog genoeg motivatie om door te gaan. Hij vertelt: “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Het is mijn levenswerk, maar ik zie het ook als hobby. Verf stroomt door mijn aderen. Toch merk ik dat ik het ondernemen het leukste element vind. Het continu vinden van uitdagingen, kansen zien om te ontwikkelen en met mensen omgaan. Vooral dat laatste maakt mijn werk elke dag anders. Ik ben oprecht geïnteresseerd in iedereen waar ik mee werk. Die betrokkenheid wil ik altijd blijven houden.”

Met volle teugen genoten

Dat ‘zijn’ mensen er ook zo over denken, merkte Corné bij de viering van zijn jubileum. “Ik zeg vaak: wat je geeft is wat je terugkrijgt. Ik doe mijn best om altijd iets te geven, maar die dag heb ik het ook echt teruggekregen. Ik heb zoveel waardering gezien en gevoeld. Van collega’s, maar ook van klanten en leveranciers. Dat was heel speciaal. Ik vind het vaak lastig om lang stil te staan bij successen. Over een goede omzet kan ik twee minuten blij zijn, en daarna ga ik weer door naar het volgende. Maar van mijn jubileum heb ik met volle teugen genoten.”

DNA behouden

Voor de toekomst wil Corné vooral met plezier zijn werk blijven doen. Verder heeft hij één droom: goede opvolging vinden. Hij vertelt: “Ik hoop dat we van wat er nu staat, de kernwaarden kunnen behouden. Samen staan we sterk. Als organisatie moeten we mee blijven bewegen met veranderingen in de markt. Zo speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Verder hoop ik een goede opvolger te vinden. Als één van mijn dochters het wil, dan zie ik dat het liefst. Maar externe opvolging is ook een optie. Zolang het DNA van VVBHUSAN maar behouden blijft.”

uploads/images/a985c823-3fd7-444c-a9b6-3845ab784cce/Newsarticles/Corn-Schildersvakkrant-2.JPG